Wat hebben we gedaan:

  • Bouwbegeleiding
  • Haalbaarheidsstudie
  • Omgevingsvergunning
  • Ontwerp&Vormgeving

WINKELPAND

MET SHOWROOM

Slaaphof Harderwijk

De nieuwe winkel van beddenspeciaalzaak Slaaphof staat (sinds 2012) in Bedrijvenpark De Sypel aan de Deventerweg in Harderwijk, naast het voormalig defensiegebouw en de Californiafabriek.

Materiaal
Door de ligging op het militaire terrein, hebben we aansluiting gezocht op de bestaande functionele gebouwen. Dit heeft geleid tot een ontwerp met robuuste metselwerkvlakken in dikformaat steen.

Zichtlijn
Het gebouw ligt aan een zichtlocatie aan een rotonde waarop het hoekaccent gericht is. Het accent op de hoek is ontworpen als een grote etalage voor de beddenspeciaalzaak en verbindt de twee bakstenen vleugels.

Details
Mooie details zijn de verschillen in het metselwerk als liggend, staand en terug liggend. Ook de sortering gevelstenen die speciaal voor dit project is gemaakt, zijn nu als sortering in productie opgenomen.

Verlichting
Een ander detail zijn de losse letters op het gebouw waarin ledverlichting zit en die ’s avonds een mooie uitstraling geeft.

Feiten en cijfers:

  • Circa 2400m² BVO
  • 2 bouwlagen
  • Hoogste punt van het gebouw 12,5 meter

Medewerker aan het woord

Viktor – Bim-modelleur en bouwkundige

‘We hadden een hele strakke deadline te halen’

De opdrachtgever wilde voor een bepaalde tijd definitief verhuisd zijn. Daarnaast was het een uitdaging dat er naast een tankstation gebouwd werd, met diverse gaskasten op de erfgrens. Om tijd te winnen (om de deadline te halen) is er zelfs met vorst en harde wind doorgewerkt. En met succes: het project is binnen de planning opgeleverd met een zeer tevreden klant als eindresultaat.

Gerelateerde Projecten