Ga naar inhoud
Veluwse Architecten
zorg, appartementen

Gezondheidscentrum Salem

Voormalig astmacentrum

Het Salemterrein is in Ermelo een begrip. Op het parkachtige terrein, ooit aangelegd als ziekenhuisterrein, zijn al verschillende typen zorggebouwen aanwezig. Op de plaats van het voormalig astmacentrum hebben we het ontwerp mogen verzorgen voor een nieuw onderkomen voor twee huisartsen, een praktijk voor fysiotherapie en een apotheek. Op de verdiepingen worden 6 appartementen gerealiseerd voor mensen met een zorgvraag. De functionele indeling van de begane grond is mede bepalend geweest voor de vorm van het gebouw. Hiervoor is uitgebreid contact geweest met de bouwadviesgroep van de LHV.
 

Kenmerkende details

Op het perceel is een beeldbepalende villa aanwezig, die behouden blijft. De, door de Ermelose architect Kortlang ontworpen, voormalige dokterswoning heeft kenmerkende details uit de jaren 30. In noords verband gemetselde gevels met donkere plint, kozijnen met glas in lood en samengesteld dak met brede bakgoten. De uitstraling en detaillering van de nieuwbouw is hier in grote mate van afgeleid. Zo is als metselwerk gekozen voor een paarsblauwe steen met ambachtelijke uitstraling. Bovendien is de kleur complementair met de oranjerode steen van de villa. Ook de brede bakgoten zijn in het ontwerp terug gekomen.

Architect en mede eigenaar

Bertho Verhoef

‘Elk ontwerp is het resultaat van een zorgvuldige samenwerking tussen dromen, locatie en duurzame architectuur‘
dit hebben wij gedaan
Architectonisch ontwerp

Onze veelzijdige en creatieve architectuurstijl levert maatwerk, verrassende en unieke ontwerpen op. Of het nu gaat om kleine of gedetailleerde ontwerpopdrachten, wij streven altijd naar het beste ontwerp dat perfect past bij jou en de omgeving.

Vergunningen

Onze expertise omvat het bijhouden van actuele wijzigingen in wet- en regelgeving. Door middel van gedetailleerde berekeningen en tekeningen zorgen wij ervoor dat jouw ontwerp volledig voldoet aan de eisen om een omgevingsvergunning aan te vragen.

Technisch ontwerp

Ons technisch ontwerp tilt jouw project naar een hoger niveau. Met aandacht voor detail werken we het ontwerp uit tot een hoog detailniveau, zodat het klaar is voor de stap naar de aannemer/uitvoering. Je kan erop vertrouwen dat ons ontwerp wordt gerespecteerd.

Functiewijzigingen

Wij begrijpen het complexe proces van bedrijfsbeĆ«indiging en bieden persoonlijke begeleiding bij elke stap. Met onze expertise zorgen we voor een ruimtelijke impact die voldoet aan de eisen van de omgevingswet. Samen creĆ«ren we een duurzame toekomst voor jouw project. 

Misschien ook interessant

Bekijk alle projecten
Schietbioscoop Harderwijk