Ga naar inhoud
Veluwse Architecten
appartementen

Startersappartementen de 'Kastanjehoek'

1
Ca. 1360 m² BVO
2
Ventilatiewarmtepomp
3
Inhoud: ca 4370 m3
Kleinschalig appartementencomplex

Nabij het centrum van Nunspeet, aan de Nijverheidsweg, zijn 3 woningen gesloopt om plaats te maken voor een kleinschalig appartementencomplex met 20 wooneenheden voor jonge starters op de woningmarkt. Op het perceel staat een kastanjeboom, deze boom heeft een monumentale status en moet daarom behouden blijven. De voorzijde van het gebouw komt achter de kastanje te liggen. De daardoor ontstane ruime voorzijde van het gebouw krijgt, in samenwerking met een tuin- en landschapsarchitect, een groene stedelijke invulling, waar de boom onderdeel van wordt. De entree van het gebouw ligt aan deze groene voorzijde en deelt het gebouw op in twee bouwdelen.

Het idee om het gebouw in de stijl van pakhuizen te ontwerpen is ontstaan door de aanwezigheid van het oude industriële gebouw, gelegen in de nabijheid van de locatie.

De pakhuizen worden opgetrokken in een roodbruine en roodpaarse baksteen met enkele details in het metselwerk, zoals de rollagen die iets verdiept liggen en staand metselverband als plint. De kappen van deze pakhuizen zijn verschillend qua vorm en hellingshoek en geven daardoor een levendig straatbeeld. De hoogte van de pakhuizen zijn ook verschillend, waarbij de lage kap aan de Winckelweg aansluit op de schaal van de woningen gelegen aan deze weg.

Dit hebben wij gedaan
Architectonisch ontwerp

Onze veelzijdige en creatieve architectuurstijl levert maatwerk, verrassende en unieke ontwerpen op. Of het nu gaat om kleine of gedetailleerde ontwerpopdrachten, wij streven altijd naar het beste ontwerp dat perfect past bij jou en de omgeving.

Vergunningen

Onze expertise omvat het bijhouden van actuele wijzigingen in wet- en regelgeving. Door middel van gedetailleerde berekeningen en tekeningen zorgen wij ervoor dat jouw ontwerp volledig voldoet aan de eisen om een omgevingsvergunning aan te vragen.

Technisch ontwerp

Ons technisch ontwerp tilt jouw project naar een hoger niveau. Met aandacht voor detail werken we het ontwerp uit tot een hoog detailniveau, zodat het klaar is voor de stap naar de aannemer/uitvoering. Je kan erop vertrouwen dat ons ontwerp wordt gerespecteerd.

BENG berekeningen

Als BENG-gecertificeerde professionals integreren wij duurzaamheid in elk aspect van het ontwerpproces. Met onze uitgebreide diensten voor BENG-labels, vergunningsaanvragen en uitvoeringsservices, zorgen we voor een grondige implementatie van duurzaamheidsprincipes, tot in het kleinste detail.

Bouwbegeleiding

Onze bouwbegeleiding garandeert kwaliteit en voldoet aan de strenge eisen van de wet kwaliteitsborging. Wij zorgen voor een vlekkeloze uitvoering, waarbij we sturen en controleren op de juiste naleving. Met oog voor detail waarborgen we de esthetische uitstraling en blijven we dicht bij jou droom. Vertrouw op onze expertise voor een zorgeloos bouwproces.

Architect - Beng adviseur

Anita Greefhorst

‘We zijn een non- nonsense bureau. Geen wollige verhalen, wel heldere, doordachte ontwerpen, waarbij ik geloof in de kracht van eenvoud.‘
BIM- modelleur en bouwkundige

Alfons Koerhuis

‘Het opzetten en uitwerken van bouwkundig tekenwerk is en blijft het mooiste van het vak‘
Alfons aan het woord

De uitwerking van het ontwerp was een mooie uitdaging om aan te werken. De binnen indeling  van het gebouw, aan de buitenzijde sterk lijkend op pakhuizen, is zeer compact en doelmatig verder uitgewerkt. De ruimten zijn op elke verdieping op dezelfde positie gesitueerd.
Tevens is zorgvuldig rekening gehouden met brand technische aspecten en is een afgesloten wokkeltrappenhuis toegepast om de beperkte ruimte in de centrale hal zo optimaal mogelijk te benutten.

Samen aan de slag?

Maak direct een afspraak!

Wij weten dat de persoonlijke klik belangrijk is, daarom maken wij graag eerst eens kennis!

Misschien ook interessant

Bekijk alle projecten
Moderne bosvilla in Garderen
21 appartementen met commerciële plint