Ga naar inhoud
Veluwse Architecten
zorg

Stijlvolle orangerie als mantelzorgwoning

Tussen Arnhem en Nijmegen ligt dit eeuwenoude erf, langs één van de oudste wegen van de Overbetuwe. De Rijksweg-Noord behoorde, naast de oude kern, tot de eerste bewoningsplaatsen van Elst. De bebouwing aan de invalswegen wordt gekarakteriseerd door historische villa’s en landgoederen. 

Nabij de historische villa hebben wij deze orangerie ontworpen. De orangerie is als zodanig ook te gebruiken, echter wordt het in beginsel als mantelzorgwoning gebruikt.

De positie van de orangerie op het erf is zorgvuldig bepaald. Er is een goede balans gevonden tussen zelfstandigheid van het gebruik en de verbinding met het collectieve erf.

De hoofdopzet is die van een klassieke orangerie. Symmetrische gevelindelingen, met afgeknot schilddak. De constructie is geheel in houtskeletbouw uitgevoerd. Als referentie naar de bestaande villa is een belijning in de houten gevel aangebracht. Ook de kozijnen zijn in dezelfde verhouding als die van de bestaande villa. Dit draagt ook bij aan de eenheid op het erf.

Het gebouw heeft een zeer hoog afwerkingsniveau. Zo ligt er een marmeren vloer in, geprofileerd plint- en lijstwerk en (zonwering)luiken geïntegreerd in de wand. Ook de boekenkast met geïntegreerd logeerbed en keuken zijn door ons in klassieke stijl gemodelleerd.

Dit hebben wij gedaan
Architectonisch ontwerp

Onze veelzijdige en creatieve architectuurstijl levert maatwerk, verrassende en unieke ontwerpen op. Of het nu gaat om kleine of gedetailleerde ontwerpopdrachten, wij streven altijd naar het beste ontwerp dat perfect past bij jou en de omgeving.

Vergunningen

Onze expertise omvat het bijhouden van actuele wijzigingen in wet- en regelgeving. Door middel van gedetailleerde berekeningen en tekeningen zorgen wij ervoor dat jouw ontwerp volledig voldoet aan de eisen om een omgevingsvergunning aan te vragen.

Technisch ontwerp

Ons technisch ontwerp tilt jouw project naar een hoger niveau. Met aandacht voor detail werken we het ontwerp uit tot een hoog detailniveau, zodat het klaar is voor de stap naar de aannemer/uitvoering. Je kan erop vertrouwen dat ons ontwerp wordt gerespecteerd.

Bouwbegeleiding

Onze bouwbegeleiding garandeert kwaliteit en voldoet aan de strenge eisen van de wet kwaliteitsborging. Wij zorgen voor een vlekkeloze uitvoering, waarbij we sturen en controleren op de juiste naleving. Met oog voor detail waarborgen we de esthetische uitstraling en blijven we dicht bij jou droom. Vertrouw op onze expertise voor een zorgeloos bouwproces.

Architect en mede eigenaar

Bertho Verhoef

‘Elk ontwerp is het resultaat van een zorgvuldige samenwerking tussen dromen, locatie en duurzame architectuur‘
BIM- modelleur en bouwkundige

Alfons Koerhuis

‘Het opzetten en uitwerken van bouwkundig tekenwerk is en blijft het mooiste van het vak‘
1
Even kennismaken
We willen jou graag leren kennen. Een persoonlijke klik vinden we erg belangrijk.
2
Wensen afstemmen
In een vrijblijvend intakegesprek bespreken wij je wensen en dromen, wij luisteren en stellen vragen.
3
Offerte en haalbaarheidstoets
Wij maken een duidelijk offerte voor je. Dankzij een haalbaarheidstoets vertellen wij je exact wat jouw mogelijkheden zijn.

Misschien ook interessant

Bekijk alle projecten
Winkelpand met showroom