Ga naar inhoud
Veluwse Architecten
vrijstaande woningen

Patiowoningen Wijchen

Patio woningen te Wijchen

Voor een projectontwikkelaar hebben we een aantal patiowoningen mogen ontwerpen. Het betreft vier woningen in de nieuwbouwwijk HuurIingse Dam. Kenmerkend voor deze wijk is de jaren ’30 stijl. In samenspraak met de supervisor, die als taak heeft de samenhang en kwaliteit van de wijk te waarborgen, is het ontwerp tot stand gekomen.

Ontwerp

De woningen bestaan uit twee volumes, die ten opzichte van elkaar zijn verschoven, waardoor aan de tuinzijde de patio komt te liggen en aan de voorzijde ruimte komt voor een opstelplaats voor een auto. Het volume, bestaande uit twee lagen, springt naar voren ten opzichte van het volume bestaande uit een laag. Daardoor zijn de woningen als zelfstandige woningen herkenbaar en krachtig in hun vorm. De erker, gemetselde rollagen boven de kozijnen, het metselverband en de kapvorm zijn enkele elementen die verwijzen naar de jaren ’30. De woningen zijn levensloopbestendig, waardoor er een slaapkamer en badkamer op de begane grond zijn gelegen. Daarbij grenzen de belangrijkste verblijfsgebieden als slaapkamer en woonkamer aan de patio.

Materialen en Instalaties

Voor de plint van het vooruitspringende volume is gekozen voor een donkere, bruingeel genuanceerde steen. Het terugliggende volume is bekleedt met horizontale geveldelen in een bruine kleur, die mooi blend met de stenen. Deze geveldelen komen terug in de topgevel van het uitspringende volume, maar worden hier vertikaal toegepast.  De dakpannen zijn antraciet van kleur en hebben een traditionele uitstraling.

De woning is uitgerust met een lucht-water-warmtepomp gekoppeld aan een vloerverwarmingssysteem. Deze warmtepomp wordt in de zomer ingezet t.b.v. vloerkoeling. Er is een automatisch mechanische ventilatiesysteem (roosters die luchtdruk en CO2 gestuurd worden). Op deze manier worden de woningen, samen met de PV-panelen duurzaam en zo mogelijk energieneutraal.

Architect - Beng adviseur

Anita Greefhorst

‘We zijn een non- nonsense bureau. Geen wollige verhalen, wel heldere, doordachte ontwerpen, waarbij ik geloof in de kracht van eenvoud.‘
BIM- modelleur en bouwkundige

Erin Borst

‘Geen enkele ervaring is voor niets, iedere dag biedt ontwikkeling‘
Architectonisch ontwerp

Onze veelzijdige en creatieve architectuurstijl levert maatwerk, verrassende en unieke ontwerpen op. Of het nu gaat om kleine of gedetailleerde ontwerpopdrachten, wij streven altijd naar het beste ontwerp dat perfect past bij jou en de omgeving.

Vergunningen

Onze expertise omvat het bijhouden van actuele wijzigingen in wet- en regelgeving. Door middel van gedetailleerde berekeningen en tekeningen zorgen wij ervoor dat jouw ontwerp volledig voldoet aan de eisen om een omgevingsvergunning aan te vragen.

Technisch ontwerp

Ons technisch ontwerp tilt jouw project naar een hoger niveau. Met aandacht voor detail werken we het ontwerp uit tot een hoog detailniveau, zodat het klaar is voor de stap naar de aannemer/uitvoering. Je kan erop vertrouwen dat ons ontwerp wordt gerespecteerd.

Samen aan de slag?

Maak direct een afspraak!

Wij weten dat de persoonlijke klik belangrijk is, daarom maken wij graag eerst eens kennis!

Misschien ook interessant

Bekijk alle projecten
Gezondheidscentrum Salem