Ga naar inhoud
Veluwse Architecten
vrijstaande woningen

Twee vrijstaande woningen Elspeet

Aan de westelijke toegangsweg in Elspeet, op de locatie van een vervallen twee-onder-een-kapwoning hebben we deze twee vrijstaande woningen ontworpen. De woningen verspringen enigszins om de zichtbaarheid op het kruispunt te bevorderen.

Natuur inclusief bouwen

De woningen zijn eenvoudig van opzet en passen daarmee in het landelijke, sobere, beeld van de Staverdenseweg. De materialen zijn gekozen in frisse oranje steen met ingetogen keramische dakpannen in antraciet kleur. De kleur van de plint sluit aan bij de kleur van de dakpannen en ook de bijgebouwen zijn in deze kleur uitgevoerd. Hierdoor ontstaat een rustig kleurpallet. Bij het uitwerken van de woningen is rekening gehouden met duurzaamheid en natuur inclusief bouwen. Zo wordt er minerale wol als isolatie gebruikt en worden er permanente nestkasten in de gevel gemetseld. De woningen zijn energiezuinig genoeg om geen zonne-energie nodig te hebben. Er is wel rekening gehouden met mogelijk toekomstige plaatsing van panelen op de bijgebouwen.

In de bijgebouwen worden alle aansluitingen al aangelegd die nodig zijn om een slaapkamer en badkamer op de begane grond te realiseren. Mocht er zorgvraag komen in de toekomst, dan zijn de woningen hier al op voorbereid.

De woningen zijn ontworpen met een terughoudende architectuur die passend is binnen het gebied. In het proces om tot dit ontwerp te komen is intensief afstemming gezocht met de opdrachtgevers. Hierdoor zijn de woningen optimaal toegespitst op hun persoonlijke wensen.

Architect en mede eigenaar

Bertho Verhoef

‘Elk ontwerp is het resultaat van een zorgvuldige samenwerking tussen dromen, locatie en duurzame architectuur‘
Menselijk
Wij zijn toegankelijk en persoonlijk betrokken. Aan elk project werken we met plezier en passie.
Lokale experts
Wij hebben uitgebreide kennis van duurzaamheid, bouwuitvoering en regelgeving, met sterke wortels in de regio.
Meedenkers
Onze rol gaat verder dan ontwerpen. Wij adviseren en werken samen met jou om tot een creatief en realistisch plan te komen.
Dit hebben wij gedaan
Architectonisch ontwerp

Onze veelzijdige en creatieve architectuurstijl levert maatwerk, verrassende en unieke ontwerpen op. Of het nu gaat om kleine of gedetailleerde ontwerpopdrachten, wij streven altijd naar het beste ontwerp dat perfect past bij jou en de omgeving.

Vergunningen

Onze expertise omvat het bijhouden van actuele wijzigingen in wet- en regelgeving. Door middel van gedetailleerde berekeningen en tekeningen zorgen wij ervoor dat jouw ontwerp volledig voldoet aan de eisen om een omgevingsvergunning aan te vragen.

Technisch ontwerp

Ons technisch ontwerp tilt jouw project naar een hoger niveau. Met aandacht voor detail werken we het ontwerp uit tot een hoog detailniveau, zodat het klaar is voor de stap naar de aannemer/uitvoering. Je kan erop vertrouwen dat ons ontwerp wordt gerespecteerd.

Samen aan de slag?

Maak direct een afspraak!

Wij weten dat de persoonlijke klik belangrijk is, daarom maken wij graag eerst eens kennis!

Misschien ook interessant

Bekijk alle projecten
Villa in jaren dertig stijl
Semper Paratus Ermelo