Ga naar inhoud
Veluwse Architecten
vrijstaande woningen

Landelijke woning in buitengebied Ermelo

Weids landschap

De woning staat achter op een voormalig agrarisch erf in het buitengebied van Ermelo. Op comfortabele afstand van de doorgaande weg en met volledig zicht op de open achterlanden. Dit weidse landschap is zeer belangrijk geweest in het ontwerp van de woning.

Luxe eenvoud

De hoofdvorm van de woning is zo zuiver mogelijk gehouden. Hierdoor is het echt een schuurwoning die blinkt in zijn eenvoud. Het aangebouwde bijgebouw is een verwijzing naar de agrarische historie van de plek en doet denken aan een eenvoudig bakhuisje. De rieten kap, de gevelbekleding en de aluminium kozijnen geven het beeld de luxe van een landelijke woning. Mede door de zorgvuldige toepassing van materialen en hoogwaardige detaillering overstijgt de woning de agrarische schuur met afstand.  

Menselijk
Wij zijn toegankelijk en persoonlijk betrokken. Aan elk project werken we met plezier en passie.
Lokale experts
Wij hebben uitgebreide kennis van duurzaamheid, bouwuitvoering en regelgeving, met sterke wortels in de regio.
Meedenkers
Onze rol gaat verder dan ontwerpen. Wij adviseren en werken samen met jou om tot een creatief en realistisch plan te komen.
Materiaal

De gehele woning is opgebouwd in houtskelet. Als basis is een robuuste eiken constructie toegepast, die ook buiten terugkomt. De gebinten zijn uitgevoerd in ambachtelijk houten pen-en-gatverbindingen. De gevel is afgewerkt met een verticaal aangebrachte houten gevelbekleding in wisselende breedtes. In contrast met de houten constructie en de rieten kap is de gevel volledig zwart gemaakt. Ook de aluminium kozijnen zijn zwart, met uitzondering van de voordeur. Zo komt de focus aan de voorzijde vooral op het dak en de voordeur te liggen en aan de achterzijde vooral op de eiken constructie.

Interieur

In het interieur zijn de kleuren zo rustig mogelijk gehouden. In de entree liggen er klinkers op de vloer om de overgang van binnen naar buiten in te leiden. In de rest van de woning is een gietvloer toegepast. De volledig gestuukte trap leidt naar een zeer lichte overloop met diverse uitzichtpunten richting het weiland. 

wat hebben wij gedaan
Architectonisch ontwerp

Onze veelzijdige en creatieve architectuurstijl levert maatwerk, verrassende en unieke ontwerpen op. Of het nu gaat om kleine of gedetailleerde ontwerpopdrachten, wij streven altijd naar het beste ontwerp dat perfect past bij jou en de omgeving.

Vergunningen

Onze expertise omvat het bijhouden van actuele wijzigingen in wet- en regelgeving. Door middel van gedetailleerde berekeningen en tekeningen zorgen wij ervoor dat jouw ontwerp volledig voldoet aan de eisen om een omgevingsvergunning aan te vragen.

Technisch ontwerp

Ons technisch ontwerp tilt jouw project naar een hoger niveau. Met aandacht voor detail werken we het ontwerp uit tot een hoog detailniveau, zodat het klaar is voor de stap naar de aannemer/uitvoering. Je kan erop vertrouwen dat ons ontwerp wordt gerespecteerd.

Architect en mede eigenaar

Bertho Verhoef

‘Elk ontwerp is het resultaat van een zorgvuldige samenwerking tussen dromen, locatie en duurzame architectuur‘
Samen aan de slag?

Maak direct een afspraak!

Wij weten dat de persoonlijke klik belangrijk is, daarom maken wij graag eerst eens kennis!

Misschien ook interessant

Bekijk alle projecten
Animal Care Harderwijk
Nieuwbouw commerciele ruimte en appartementen