Ga naar inhoud
Veluwse Architecten
bedrijfspanden

Semper Paratus Ermelo

locatie

In de winkelstraat van Ermelo aan de Stationsstraat 74-76 stond een gedateerd pand uit de jaren ’80, ook wel bekend als ‘Schoenenreus’. Het pand kwam leeg te staan en werd aangekocht met de intentie een zorgvuldige inpassing in het dorpse straatbeeld van Ermelo te maken. De naam Semper Paratus vindt zijn oorsprong in het feit dat er in de jaren ’30 een pand heeft gestaan wat in  gebruik was  als drogisterij.

Hoekaccent

Het gebouw staat op de rand van het Pauwenplein en op een knikpunt in de winkelstraat. Het gebouw is daardoor een combinatie tussen begeleiding van de straat, begrenzing van het plein en een aantrekkelijke herkenningspunt. Dit is bereikt door een hoekaccent toe te passen. Daarvoor is  een locatie analyse en massastudie gemaakt, waarbij de hoogte en positie van het hoekaccent is bepaald. Hieruit is ook de verdraaiing in de gevel bepaald.

Architect en mede eigenaar

Bertho Verhoef

‘Elk ontwerp is het resultaat van een zorgvuldige samenwerking tussen dromen, locatie en duurzame architectuur‘
BIM- modelleur en bouwkundige

Alfons Koerhuis

‘Het opzetten en uitwerken van bouwkundig tekenwerk is en blijft het mooiste van het vak‘
Quote Alfons

De specifieke wensen van de opdrachtgever hebben ertoe geleid dat het ontwerp met een groot detailniveau is uitgewerkt. De intensieve voorbereiding betaald zich terug in de kwaliteit van de uitvoering.

Architectonisch ontwerp

Onze veelzijdige en creatieve architectuurstijl levert maatwerk, verrassende en unieke ontwerpen op. Of het nu gaat om kleine of gedetailleerde ontwerpopdrachten, wij streven altijd naar het beste ontwerp dat perfect past bij jou en de omgeving.

Vergunningen

Onze expertise omvat het bijhouden van actuele wijzigingen in wet- en regelgeving. Door middel van gedetailleerde berekeningen en tekeningen zorgen wij ervoor dat jouw ontwerp volledig voldoet aan de eisen om een omgevingsvergunning aan te vragen.

Technisch ontwerp

Ons technisch ontwerp tilt jouw project naar een hoger niveau. Met aandacht voor detail werken we het ontwerp uit tot een hoog detailniveau, zodat het klaar is voor de stap naar de aannemer/uitvoering. Je kan erop vertrouwen dat ons ontwerp wordt gerespecteerd.

Bouwbegeleiding

Onze bouwbegeleiding garandeert kwaliteit en voldoet aan de strenge eisen van de wet kwaliteitsborging. Wij zorgen voor een vlekkeloze uitvoering, waarbij we sturen en controleren op de juiste naleving. Met oog voor detail waarborgen we de esthetische uitstraling en blijven we dicht bij jou droom. Vertrouw op onze expertise voor een zorgeloos bouwproces.

Samen aan de slag?

Maak direct een afspraak!

Wij weten dat de persoonlijke klik belangrijk is, daarom maken wij graag eerst eens kennis!
1
Even kennismaken
We willen jou graag leren kennen. Een persoonlijke klik vinden we erg belangrijk.
2
Wensen afstemmen
In een vrijblijvend intakegesprek bespreken wij je wensen en dromen, wij luisteren en stellen vragen.
3
Offerte en haalbaarheidstoets
Wij maken een duidelijk offerte voor je. Dankzij een haalbaarheidstoets vertellen wij je exact wat jouw mogelijkheden zijn.

Misschien ook interessant

Bekijk alle projecten
Startersappartementen Dokter Holtropstraat Ermelo
Twee vrijstaande woningen Elspeet