Ga naar inhoud
Veluwse Architecten
functiewijzigingen

Functieverandering Paleisweg Ermelo

Locatie

Op het terrein van een voormalig agrarisch bedrijf aan de Paleisweg in dorpskern ‘De Beek’ in de meest zuidoostelijkste punt van de gemeente Ermelo is de locatie voor deze nieuwbouw gelegen. De Paleisweg diende vroeger als een van de hoofd karresporen naar Paleis ‘Het Loo’ in Apeldoorn.

 

Ontwerp

De woningen zijn gebouwd in de typische agrarische stijl van boerderijen uit de omgeving en aan de buitenkant herkenbaar aan de zwarte houten potdekselwerk en rood-oranje  dakpannen.

De entree wordt gekenmerkt door een glazen pui vanaf begane grond tot onderkant dak. In de entree is een vide waardoor er veel licht naar binnen ‘valt’ en zo voor veel ruimtelijk effect zorgt.  De ‘living’ is naar de achterzijde gericht en biedt een prachtig uitzicht over de landerijen.

Architect - Beng adviseur

Anita Greefhorst

‘We zijn een non- nonsense bureau. Geen wollige verhalen, wel heldere, doordachte ontwerpen, waarbij ik geloof in de kracht van eenvoud.‘
Quote Anita

Opvallend aan deze woningen is het dak met aan de achterzijde een lage goot, waar insnijdingen zijn gemaakt en aan de voorzijde een hogere goot, waarbij delen van het dak verhoogd zijn, ten behoeve van natuurlijk daglicht in de woningen. Daarnaast zijn de wolfseinden zo vormgegeven dat ze de woningen een bijzonder en modern aanzicht geven.

Samen aan de slag?

Maak direct een afspraak!

Wij weten dat de persoonlijke klik belangrijk is, daarom maken wij graag eerst eens kennis!
1
Even kennismaken
We willen jou graag leren kennen. Een persoonlijke klik vinden we erg belangrijk.
2
Wensen afstemmen
In een vrijblijvend intakegesprek bespreken wij je wensen en dromen, wij luisteren en stellen vragen.
3
Offerte en haalbaarheidstoets
Wij maken een duidelijk offerte voor je. Dankzij een haalbaarheidstoets vertellen wij je exact wat jouw mogelijkheden zijn.

Misschien ook interessant

Bekijk alle projecten
Vrijstaande woning Volenbeekweg Ermelo
Schietbioscoop Harderwijk