Ga naar inhoud
Veluwse Architecten
rijwoningen, functiewijzigingen

2 onder 1 kap Telgt Ermelo

Locatie

Het voormalig agrarisch bedrijf ligt aan de rand van buurtschap Telgt. De bebouwing van (dit deel van) Telgt is voornamelijk langgerekte lintbebouwing, die verdicht is langs oude wegen. Er is geen duidelijke rooilijn aanwezig. De bestaande agrarische opstallen zijn gesloopt. In ruil hiervoor is een dubbel woonhuis gerealiseerd. 

De nieuwe woningen zijn zo natuurlijk mogelijk ingepast in de stedenbouwkundige en landschappelijke context. Door de woningen op afstand van de Telgterweg te plaatsen is de grillige rooilijn in stand gehouden met een gezamenlijk erf aan de voorzijde.

Ontwerp

De mansardekap komt in dit deel van Telgt regelmatig voor, naast boerderijvormen met wolfskappen. Dit deel van het buitengebied is door de opzet in lintbebouwing vrij ‘dorps’. Er is hier daarom gekozen voor de typologie van een tweede hoofdwoning en geen schuurwoning. De gekozen materialen hebben een natuurlijke uitstraling, passend in de omgeving

Architect en mede eigenaar

Bertho Verhoef

‘Elk ontwerp is het resultaat van een zorgvuldige samenwerking tussen dromen, locatie en duurzame architectuur‘
Quote Bertho

Binnen in de woning valt het oog meteen op het weidse uitzicht over de weilanden. Door de extra brede beukmaat van de woning is er veel glas in de achtergevel. Hierdoor is ook binnen een gevoel van (buiten)ruimte!

Architectonisch ontwerp

Onze veelzijdige en creatieve architectuurstijl levert maatwerk, verrassende en unieke ontwerpen op. Of het nu gaat om kleine of gedetailleerde ontwerpopdrachten, wij streven altijd naar het beste ontwerp dat perfect past bij jou en de omgeving.

Vergunningen

Onze expertise omvat het bijhouden van actuele wijzigingen in wet- en regelgeving. Door middel van gedetailleerde berekeningen en tekeningen zorgen wij ervoor dat jouw ontwerp volledig voldoet aan de eisen om een omgevingsvergunning aan te vragen.

Technisch ontwerp

Ons technisch ontwerp tilt jouw project naar een hoger niveau. Met aandacht voor detail werken we het ontwerp uit tot een hoog detailniveau, zodat het klaar is voor de stap naar de aannemer/uitvoering. Je kan erop vertrouwen dat ons ontwerp wordt gerespecteerd.

Functiewijzigingen

Wij begrijpen het complexe proces van bedrijfsbeëindiging en bieden persoonlijke begeleiding bij elke stap. Met onze expertise zorgen we voor een ruimtelijke impact die voldoet aan de eisen van de omgevingswet. Samen creëren we een duurzame toekomst voor jouw project. 

Samen aan de slag?

Maak direct een afspraak!

Wij weten dat de persoonlijke klik belangrijk is, daarom maken wij graag eerst eens kennis!
1
Even kennismaken
We willen jou graag leren kennen. Een persoonlijke klik vinden we erg belangrijk.
2
Wensen afstemmen
In een vrijblijvend intakegesprek bespreken wij je wensen en dromen, wij luisteren en stellen vragen.
3
Offerte en haalbaarheidstoets
Wij maken een duidelijk offerte voor je. Dankzij een haalbaarheidstoets vertellen wij je exact wat jouw mogelijkheden zijn.

Misschien ook interessant

Bekijk alle projecten
10 CPO-woningen in Ermelo