Ga naar inhoud
Veluwse Architecten
rijwoningen, functiewijzigingen

Functieverandering ‘Nieuw Klarenbeek’

Functieverandering

Dit project is uitgevoerd in combinatie met een agrarisch perceel aan de Garderenseweg in Speuld. Alle voormalig agrarische bebouwing is gesloopt en de milieuvergunningen zijn ingetrokken. In ruil hiervoor worden woningen gerealiseerd. Aan de Oude Telgterweg is hier project ‘Nieuw Klarenbeek’ uit tot stand gekomen

Erfopzet

De opzet van het erf is gebaseerd op een functioneel boerenerf met hoofdgebouw en schuren.

Aan de voorzijde van het nieuwe erf wordt een hoofdgebouw gerealiseerd in de vorm van een twee-onder-een-kapwoning. Hierachter zijn twee gebouwen met elk drie woningen gepositioneerd, met het schuurmodel als typologisch uitgangspunt. 

Op het hofje ‘Nieuw Klarenbeek’ staat samen oud worden en elkaar helpen centraal, de woningen zijn dan ook bedoeld voor 55 plussers. Achter op het gezamenlijke erf is een moestuin met de mogelijkheid voor een gezamenlijke moestuin met berging voor tuingereedschappen en een kleine kas voor het verbouwen van enkele groenten. Centraal op het erf zijn de bergingen en een gezamenlijk bijgebouw aanwezig, met ruimte voor parkeren.

Woningen

De woningen op Nieuw Klarenbeek zijn ruim opgezet. De woningen zijn voorzien van een slaapkamer en badkamer op de begane grond, wat de woningen levensloopbestendig maakt. De gevels hebben een landelijke uitstraling door toepassing van houten gevelbekleding dat met teerbruine afwerking een sterke relatie heeft met agrarische opstallen. 

Architect en mede eigenaar

Bertho Verhoef

‘Elk ontwerp is het resultaat van een zorgvuldige samenwerking tussen dromen, locatie en duurzame architectuur‘
BIM- modelleur en bouwkundige

Peter Wiegersma

‘Werken aan de dromen van de klant, het is mijn uitdaging om deze te mogen realiseren‘
Dit hebben we gedaan
Architectonisch ontwerp

Onze veelzijdige en creatieve architectuurstijl levert maatwerk, verrassende en unieke ontwerpen op. Of het nu gaat om kleine of gedetailleerde ontwerpopdrachten, wij streven altijd naar het beste ontwerp dat perfect past bij jou en de omgeving.

Vergunningen

Onze expertise omvat het bijhouden van actuele wijzigingen in wet- en regelgeving. Door middel van gedetailleerde berekeningen en tekeningen zorgen wij ervoor dat jouw ontwerp volledig voldoet aan de eisen om een omgevingsvergunning aan te vragen.

Technisch ontwerp

Ons technisch ontwerp tilt jouw project naar een hoger niveau. Met aandacht voor detail werken we het ontwerp uit tot een hoog detailniveau, zodat het klaar is voor de stap naar de aannemer/uitvoering. Je kan erop vertrouwen dat ons ontwerp wordt gerespecteerd.

Functiewijzigingen

Wij begrijpen het complexe proces van bedrijfsbeëindiging en bieden persoonlijke begeleiding bij elke stap. Met onze expertise zorgen we voor een ruimtelijke impact die voldoet aan de eisen van de omgevingswet. Samen creëren we een duurzame toekomst voor jouw project. 

BENG berekeningen

Als BENG-gecertificeerde professionals integreren wij duurzaamheid in elk aspect van het ontwerpproces. Met onze uitgebreide diensten voor BENG-labels, vergunningsaanvragen en uitvoeringsservices, zorgen we voor een grondige implementatie van duurzaamheidsprincipes, tot in het kleinste detail.

Gebiedsontwikkeling

Als gerenommeerd architectenbureau bieden wij expertise op het gebied van gebiedsontwikkeling, regelgeving en marktontwikkeling. Wij geloven in participatie en houden rekening met omgevingsfactoren. Met ons uitgebreide netwerk van partners en onze ervaring in CPO-projecten, leveren wij hoogwaardige oplossingen die aansluiten bij jouw behoeften en visie.

Bouwbegeleiding

Onze bouwbegeleiding garandeert kwaliteit en voldoet aan de strenge eisen van de wet kwaliteitsborging. Wij zorgen voor een vlekkeloze uitvoering, waarbij we sturen en controleren op de juiste naleving. Met oog voor detail waarborgen we de esthetische uitstraling en blijven we dicht bij jou droom. Vertrouw op onze expertise voor een zorgeloos bouwproces.

Samen aan de slag?

Maak direct een afspraak!

Wij weten dat de persoonlijke klik belangrijk is, daarom maken wij graag eerst eens kennis!
1
Even kennismaken
We willen jou graag leren kennen. Een persoonlijke klik vinden we erg belangrijk.
2
Wensen afstemmen
In een vrijblijvend intakegesprek bespreken wij je wensen en dromen, wij luisteren en stellen vragen.
3
Offerte en haalbaarheidstoets
Wij maken een duidelijk offerte voor je. Dankzij een haalbaarheidstoets vertellen wij je exact wat jouw mogelijkheden zijn.

Misschien ook interessant

Bekijk alle projecten
21 appartementen met commerciële plint
Gezondheidscentrum Salem