Ga naar inhoud
Veluwse Architecten
bedrijfspanden, zorg

Animal Care Harderwijk

Locatie

Gelegen aan een zicht locatie op de grens van de gemeenten Harderwijk en Ermelo, is een nieuw gebouw ontworpen ter vervanging van de drie vestigingen van AnimalCare in Harderwijk, Ermelo en Putten.

De samenvoeging van de twee vestigingen van gezelschapsdieren en een van landbouwhuisdieren, elk met een eigen manier van werken, heeft geleid tot het onderzoeken van diverse mogelijkheden wat betreft indeling en routing. Er zijn een aantal bedacht en besproken om uiteindelijk tot het meest optimale en daarmee werkbare ontwerp te komen.

Het ontwerp

Als uitgangspunt voor de uitstraling van het gebouw aan de buitenzijde is gekozen voor een combinatie van hout en metselwerk. Voor het metselwerk is gekozen voor een strakke strengpersteen, paars en antraciet gemêleerd. Wat betreft het hout zijn verschillende houtsoorten en afwerkingsmogelijkheden onderzocht. Gekozen is voor Nobelwood met een vooraf aangebrachte afwerking  waardoor het hout gelijkmatig vergrijst. Vanaf de rotonde is de houten ronde gevel kenmerkend en in het oog springend.

Ook aan het interieur is veel aandacht besteedt en dan in hoofdzaak de gezamenlijke wachtruimte. Hiervoor zijn balies, leestafel en zitmeubelen op maat ontworpen en gemaakt. Een goed doordacht verlichtingsplan maakt het geheel af. De opdrachtgever is bij het ontwerp nauw betrokken geweest, tot in detail, wat heeft geleidt tot een zorgvuldig en representatief ontwerp. Een ontwerp waar we met zijn allen trots op kunnen zijn.

Architect - Beng adviseur

Anita Greefhorst

‘We zijn een non- nonsense bureau. Geen wollige verhalen, wel heldere, doordachte ontwerpen, waarbij ik geloof in de kracht van eenvoud.‘
Architectonisch ontwerp

Onze veelzijdige en creatieve architectuurstijl levert maatwerk, verrassende en unieke ontwerpen op. Of het nu gaat om kleine of gedetailleerde ontwerpopdrachten, wij streven altijd naar het beste ontwerp dat perfect past bij jou en de omgeving.

Vergunningen

Onze expertise omvat het bijhouden van actuele wijzigingen in wet- en regelgeving. Door middel van gedetailleerde berekeningen en tekeningen zorgen wij ervoor dat jouw ontwerp volledig voldoet aan de eisen om een omgevingsvergunning aan te vragen.

Technisch ontwerp

Ons technisch ontwerp tilt jouw project naar een hoger niveau. Met aandacht voor detail werken we het ontwerp uit tot een hoog detailniveau, zodat het klaar is voor de stap naar de aannemer/uitvoering. Je kan erop vertrouwen dat ons ontwerp wordt gerespecteerd.

Bouwbegeleiding

Onze bouwbegeleiding garandeert kwaliteit en voldoet aan de strenge eisen van de wet kwaliteitsborging. Wij zorgen voor een vlekkeloze uitvoering, waarbij we sturen en controleren op de juiste naleving. Met oog voor detail waarborgen we de esthetische uitstraling en blijven we dicht bij jou droom. Vertrouw op onze expertise voor een zorgeloos bouwproces.

Samen aan de slag?

Maak direct een afspraak!

Wij weten dat de persoonlijke klik belangrijk is, daarom maken wij graag eerst eens kennis!

Misschien ook interessant

Bekijk alle projecten
Nieuwbouw vrijstaande woning Volenbeekweg Ermelo
Functieverandering ‘Nieuw Klarenbeek’