Wat hebben we gedaan:

  • Ontwerp&Vormgeving
  • Prijs- en contractvorming
  • Technisch ontwerp
  • Uitvoering en directie
  • Voorontwerp

Eigentijdse woning in bosrijke wijk

Het Trefpunt in Ermelo

Aan de rand van de bosrijke wijk ‘Het Trefpunt’, hebben we deze eigentijdse woning ontworpen. In deze wijk staat behoud en kwaliteit van de groene omgeving voorop. De beeldkwaliteit van de wijk is sterk gericht op de jaren 30 en de tuinwijken maar aan de rand is meer ruimte om hiervan af te wijken.

Concept
Het ontwerp bestaat uit een asymmetrisch hoofdvolume met een aangebouwd volume dat ondergeschikt is in vorm en materiaal. Ter plaatse van de entree is het hoofdvolume op begane grondniveau opengesneden, waardoor een forse overstek ontstaat. Hierdoor is een overdekte ruimte voor de voordeur ontstaan en tegelijk een verbinding tussen hoofdgebouw en bijgebouw gecreëerd.

Materiaal

De materialen zijn degelijk en passend in bosrijk gebied. Zo is er gekozen voor een donkere, harde, steen met ‘wasserstrich’ structuur. Dit levert een gladder oppervlak van de steen op, zodat deze minder vatbaar zullen zijn voor (groene) aanslag. De dakpannen zijn glad en strak, met als bijkomend voordeel dat de integratie van pv-panelen goed mogelijk is. De houten bekleding van het bijgebouw wordt doorgezet in de voordeur en garagedeuren, waardoor er een rustig totaalbeeld behouden blijft en toch een kleurcontrast met het hoofdgebouw aanwezig is. De uitstraling wordt uiteraard pas compleet door de groene achtergrond van de bosrijke omgeving.

Levensloop
Alle voorzieningen bevinden zich op de begane grond. Hierdoor is de woning voor alle generaties geschikt. Onder de garage bevindt zich een kelder met warmtepomp en wtw-systeem, wat de woning, samen met de pv-panelen, nagenoeg energieneutraal maakt.

 

 

 

Feiten en cijfers:

  • Oppervlakte: 220 m2
  • Inhoud: 980m3 (inclusief aanbouw)
  • Feit 3
  • 18 pv-panelen

Medewerker aan het woord

Peter – Bim-modelleur en bouwkundige

Het is altijd weer leuk om een vrijstaande woning uit te werken. De plannen en ideeën die met de opdrachtgevers op papier gezet zijn, zijn inmiddels technisch uitgewerkt. Bij het realiseren van een droomhuis komen veel processen samen en moet er veel informatie uitgezocht en verwerkt worden. Zo is er niet alleen al een omgevingsvergunning voor het bouwen aangevraagd, maar is er ook al een inrit-, riool en kapvergunning aangevraagd. In de volgende fase worden er stukken gereed gemaakt voor de aanbesteding van de realisatie van de woning bij de aannemers.

Gerelateerde Projecten