Ga naar inhoud
Veluwse Architecten
vrijstaande woningen

Eigentijdse woning in bosrijke wijk

Het Trefpunt

Aan de rand van de bosrijke wijk ‘Het Trefpunt’, hebben we deze eigentijdse woning ontworpen. In deze wijk staat behoud en kwaliteit van de groene omgeving voorop. De beeldkwaliteit van de wijk is sterk gericht op de jaren 30 en de tuinwijken. Aan de rand is meer ruimte om hiervan af te wijken.

Concept

Het ontwerp bestaat uit een asymmetrisch hoofdvolume met een aangebouwd volume dat ondergeschikt is in vorm en materiaal. Ter plaatse van de entree is het hoofdvolume op begane grondniveau opengesneden, waardoor een forse overstek ontstaat. Hierdoor is een overdekte ruimte voor de voordeur ontstaan en tegelijk een verbinding tussen hoofdgebouw en bijgebouw gecreëerd. 

Materiaal

De materialen zijn degelijk en passend in bosrijk gebied. Zo is er gekozen voor een donkere, harde, steen met ‘wasserstrich’ structuur. Dit levert een gladder oppervlak van de steen op, zodat deze minder vatbaar zullen zijn voor (groene) aanslag. De dakpannen zijn glad en strak, met als bijkomend voordeel dat de integratie van pv-panelen goed mogelijk is. 

De houten bekleding van het bijgebouw wordt doorgezet in de voordeur en garagedeuren, waardoor er een rustig totaalbeeld behouden blijft en toch een kleurcontrast met het hoofdgebouw aanwezig is. De uitstraling wordt uiteraard pas compleet door de groene achtergrond van de bosrijke omgeving.

Levensloop

Alle voorzieningen bevinden zich op de begane grond. Hierdoor is de woning voor alle generaties geschikt. Onder de garage bevindt zich een kelder met warmtepomp en wtw-systeem, wat de woning, samen met de pv-panelen, nagenoeg energieneutraal maakt.

Architect en mede eigenaar

Bertho Verhoef

‘Elk ontwerp is het resultaat van een zorgvuldige samenwerking tussen dromen, locatie en duurzame architectuur‘
Wat hebben wij gedaan
Architectonisch ontwerp

Onze veelzijdige en creatieve architectuurstijl levert maatwerk, verrassende en unieke ontwerpen op. Of het nu gaat om kleine of gedetailleerde ontwerpopdrachten, wij streven altijd naar het beste ontwerp dat perfect past bij jou en de omgeving.

Vergunningen

Onze expertise omvat het bijhouden van actuele wijzigingen in wet- en regelgeving. Door middel van gedetailleerde berekeningen en tekeningen zorgen wij ervoor dat jouw ontwerp volledig voldoet aan de eisen om een omgevingsvergunning aan te vragen.

Technisch ontwerp

Ons technisch ontwerp tilt jouw project naar een hoger niveau. Met aandacht voor detail werken we het ontwerp uit tot een hoog detailniveau, zodat het klaar is voor de stap naar de aannemer/uitvoering. Je kan erop vertrouwen dat ons ontwerp wordt gerespecteerd.

Bouwbegeleiding

Onze bouwbegeleiding garandeert kwaliteit en voldoet aan de strenge eisen van de wet kwaliteitsborging. Wij zorgen voor een vlekkeloze uitvoering, waarbij we sturen en controleren op de juiste naleving. Met oog voor detail waarborgen we de esthetische uitstraling en blijven we dicht bij jou droom. Vertrouw op onze expertise voor een zorgeloos bouwproces.

Samen aan de slag?

Maak direct een afspraak!

Wij weten dat de persoonlijke klik belangrijk is, daarom maken wij graag eerst eens kennis!
Menselijk
Wij zijn toegankelijk en persoonlijk betrokken. Aan elk project werken we met plezier en passie.
Lokale experts
Wij hebben uitgebreide kennis van duurzaamheid, bouwuitvoering en regelgeving, met sterke wortels in de regio.
Meedenkers
Onze rol gaat verder dan ontwerpen. Wij adviseren en werken samen met jou om tot een creatief en realistisch plan te komen.

Misschien ook interessant

Bekijk alle projecten
Twee vrijstaande woningen Elspeet
Villa in jaren dertig stijl