Ga naar inhoud
Veluwse Architecten
appartementen

21 appartementen met commerciële plint

Locatie

Op de grens van het centrum aan de rand van de wijk ‘west’ aan de Telgterweg, is dit appartementengebouw op het terrein van twee voormalige autogarages ontworpen door ons. Het gebouw heeft drie bouwlagen met één hoogteaccent op de noordoostpunt, waar de openbare ruimte een grotere maat kent door de samenkomst van weg en spoorlijn. Het hoogteaccent krijgt betekenis in vorm en functionaliteit door de hier gesitueerde hoofdentree. Verder is het gebouw alzijdig georiënteerd. Het gebouw biedt in de plint ruimte voor commerciële doeleinden, de hoofdentree voor de appartementen en de inpandige bergingen. Daarboven zijn twee verdiepingen met appartementen gelegen met in het hoogteaccent een penthouse.

Materiaal

De hoofdmassa van het gebouw heeft een heldere opzet. Geleding wordt verkregen door het hoogteaccent met de hoofdentree enigszins naar achteren te plaatsen ten opzichte van het meer langwerpige bouwvolume. De bergingen maken onderdeel uit van de hoofdmassa.

De bouwvolumes krijgen een plat dak. De gevelindeling is evenwichtig en wint aan expressie door een plint te maken met zorgfuncties en hierboven een afwisselende raamvlakverdeling toe te passen. De uitkragende balkons op de kopse kanten dragen bij aan de speelse opzet. De langsgevels van het gebouw worden opgetrokken met genuanceerd metselwerk in warme zandtinten. Ondergeschikte geveldelen en accenten worden in hout of houtachtige materialen uitgevoerd met een lichte kleur. Voor de gehele gebouwopzet wordt gebruik gemaakt van duurzame en onderhoudsarme materialen.

Architect en mede eigenaar

Bertho Verhoef

‘Elk ontwerp is het resultaat van een zorgvuldige samenwerking tussen dromen, locatie en duurzame architectuur‘
Architectonisch ontwerp

Onze veelzijdige en creatieve architectuurstijl levert maatwerk, verrassende en unieke ontwerpen op. Of het nu gaat om kleine of gedetailleerde ontwerpopdrachten, wij streven altijd naar het beste ontwerp dat perfect past bij jou en de omgeving.

Vergunningen

Onze expertise omvat het bijhouden van actuele wijzigingen in wet- en regelgeving. Door middel van gedetailleerde berekeningen en tekeningen zorgen wij ervoor dat jouw ontwerp volledig voldoet aan de eisen om een omgevingsvergunning aan te vragen.

Technisch ontwerp

Ons technisch ontwerp tilt jouw project naar een hoger niveau. Met aandacht voor detail werken we het ontwerp uit tot een hoog detailniveau, zodat het klaar is voor de stap naar de aannemer/uitvoering. Je kan erop vertrouwen dat ons ontwerp wordt gerespecteerd.

Samen aan de slag?

Maak direct een afspraak!

Wij weten dat de persoonlijke klik belangrijk is, daarom maken wij graag eerst eens kennis!
1
Even kennismaken
We willen jou graag leren kennen. Een persoonlijke klik vinden we erg belangrijk.
2
Wensen afstemmen
In een vrijblijvend intakegesprek bespreken wij je wensen en dromen, wij luisteren en stellen vragen.
3
Offerte en haalbaarheidstoets
Wij maken een duidelijk offerte voor je. Dankzij een haalbaarheidstoets vertellen wij je exact wat jouw mogelijkheden zijn.

Misschien ook interessant

Bekijk alle projecten
Landelijke woning in buitengebied Ermelo
Nieuwbouw vrijstaande woning Volenbeekweg Ermelo