Ga naar inhoud
Veluwse Architecten
vrijstaande woningen

Landelijke woning aan de Ermelose hei

Locatie

Dit voormalig agrarische perceel ligt verscholen achter een bosrand, aan de uiterste oostkant van Ermelo. Grenzend aan de Ermelose hei. Op deze historische locatie is geen waardevolle bebouwing meer aanwezig, dus is de keuze gemaakt om nieuw te bouwen.

Met voor- en achterhuis

De nieuwe woning heeft de uitstraling van een t-boerderij, met voor- en achterhuis. Dit onderscheid is niet alleen in vorm, maar ook in kleur aangebracht. Het voorhuis is opgebouwd uit een gevel van rode strengperssteen. Het achterhuis heeft donker gesmoorde stenen en is daarmee terughoudender in uitstraling en kleur. De dakpannen zijn hetzelfde model in twee verschillende kleuren. De zwarte aluminium kozijnen geven de woning een stoer, eigentijds karakter. In de woning kan volledig worden gewoond op de begane grond. Hierdoor is de woning ook toekomstbestendig.

Energieneutraal en klaar voor de toekomst

Ook energetisch is deze woning klaar voor de toekomst. Hoge isolatiewaarden voor gevel en dak, trippel glas in geïsoleerde kozijnen en de woning wordt –gasloos- verwarmd door middel van een (bodem)warmtepomp. Er wordt geen gebruik gemaakt van het gemeenteriool. Hiervoor is een  helofytenfilter en wadi in het terrein opgenomen. Om de agrarische sfeer op het erf te versterken is het bijgebouw uitgevoerd als hooiberg.

Architect en mede eigenaar

Bertho Verhoef

‘Elk ontwerp is het resultaat van een zorgvuldige samenwerking tussen dromen, locatie en duurzame architectuur‘
Architectonisch ontwerp

Onze veelzijdige en creatieve architectuurstijl levert maatwerk, verrassende en unieke ontwerpen op. Of het nu gaat om kleine of gedetailleerde ontwerpopdrachten, wij streven altijd naar het beste ontwerp dat perfect past bij jou en de omgeving.

Vergunningen

Onze expertise omvat het bijhouden van actuele wijzigingen in wet- en regelgeving. Door middel van gedetailleerde berekeningen en tekeningen zorgen wij ervoor dat jouw ontwerp volledig voldoet aan de eisen om een omgevingsvergunning aan te vragen.

Technisch ontwerp

Ons technisch ontwerp tilt jouw project naar een hoger niveau. Met aandacht voor detail werken we het ontwerp uit tot een hoog detailniveau, zodat het klaar is voor de stap naar de aannemer/uitvoering. Je kan erop vertrouwen dat ons ontwerp wordt gerespecteerd.

Samen aan de slag?

Maak direct een afspraak!

Wij weten dat de persoonlijke klik belangrijk is, daarom maken wij graag eerst eens kennis!
1
Even kennismaken
We willen jou graag leren kennen. Een persoonlijke klik vinden we erg belangrijk.
2
Wensen afstemmen
In een vrijblijvend intakegesprek bespreken wij je wensen en dromen, wij luisteren en stellen vragen.
3
Offerte en haalbaarheidstoets
Wij maken een duidelijk offerte voor je. Dankzij een haalbaarheidstoets vertellen wij je exact wat jouw mogelijkheden zijn.

Misschien ook interessant

Bekijk alle projecten
Schietbioscoop Harderwijk
Functieverandering Paleisweg Ermelo