Ga naar inhoud
Veluwse Architecten
functiewijzigingen, bedrijfspanden

Kinderdagcentrum Beertje Puk Ermelo

Sloopmeters

Op de huidige locatie van het kantoor van Beertje Puk is middels een functieverandering de nieuwbouw van een kinderdagcentrum met bedrijfswoning mogelijk gemaakt. Hiervoor zijn in onbruik geraakte agrarische opstallen gesloopt.

Landschappelijke inpassing

De bebouwing is landschappelijk ingepast in de omgeving. De bestaande volwassen bomen zijn mede bepalend geweest voor de inrichting van het perceel. Hierdoor is een compacte kern van bebouwing op het perceel gecreëerd, binnen de bestaande beeldbepalende groene landschappelijke structuren. Buiten deze compacte kern worden in een groene setting, afgeschermd door halfhoge beukenhagen, de parkeerplaatsen en de ontsluiting gerealiseerd. Het perceel wordt via twee zijden ontsloten.


 

Kinderdagcentrum

Het gebouw dat plaats gaat bieden aan het kinderdagcentrum kent een sterke verwijzing naar een kapschuur. De gevelbekleding wordt opgetrokken uit zwart hout planken met een sterke horizontale belijning, als referentie naar oude gepotdekselde schuren. De in het oog springende hoofdconstructie bestaat uit blanke houten balken. Op de begane grond van het gebouw is ruimte voor drie groepen voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar. De verdieping biedt ruimte aan de kantoren, kantine en overige ruimtes.

Bedrijfswoning

De bedrijfswoning bestaat uit één bouwlaag met kap. De genuanceerde steen met donkere dakpannen geven de woning een landelijke uitstraling. Door de detaillering als luiken en gootklossen wordt dit beeld nog versterkt. Het bijgebouw bij de woning is in uitstraling en materialisatie een combinatie tussen de woning en het kinderdagcentrum.

Architect en mede eigenaar

Bertho Verhoef

‘Elk ontwerp is het resultaat van een zorgvuldige samenwerking tussen dromen, locatie en duurzame architectuur‘
BIM- modelleur en bouwkundige

Peter Wiegersma

‘Werken aan de dromen van de klant, het is mijn uitdaging om deze te mogen realiseren‘
Architectonisch ontwerp

Onze veelzijdige en creatieve architectuurstijl levert maatwerk, verrassende en unieke ontwerpen op. Of het nu gaat om kleine of gedetailleerde ontwerpopdrachten, wij streven altijd naar het beste ontwerp dat perfect past bij jou en de omgeving.

Vergunningen

Onze expertise omvat het bijhouden van actuele wijzigingen in wet- en regelgeving. Door middel van gedetailleerde berekeningen en tekeningen zorgen wij ervoor dat jouw ontwerp volledig voldoet aan de eisen om een omgevingsvergunning aan te vragen.

Technisch ontwerp

Ons technisch ontwerp tilt jouw project naar een hoger niveau. Met aandacht voor detail werken we het ontwerp uit tot een hoog detailniveau, zodat het klaar is voor de stap naar de aannemer/uitvoering. Je kan erop vertrouwen dat ons ontwerp wordt gerespecteerd.

Functiewijzigingen

Wij begrijpen het complexe proces van bedrijfsbeëindiging en bieden persoonlijke begeleiding bij elke stap. Met onze expertise zorgen we voor een ruimtelijke impact die voldoet aan de eisen van de omgevingswet. Samen creëren we een duurzame toekomst voor jouw project. 

BENG berekeningen

Als BENG-gecertificeerde professionals integreren wij duurzaamheid in elk aspect van het ontwerpproces. Met onze uitgebreide diensten voor BENG-labels, vergunningsaanvragen en uitvoeringsservices, zorgen we voor een grondige implementatie van duurzaamheidsprincipes, tot in het kleinste detail.

Bouwbegeleiding

Onze bouwbegeleiding garandeert kwaliteit en voldoet aan de strenge eisen van de wet kwaliteitsborging. Wij zorgen voor een vlekkeloze uitvoering, waarbij we sturen en controleren op de juiste naleving. Met oog voor detail waarborgen we de esthetische uitstraling en blijven we dicht bij jou droom. Vertrouw op onze expertise voor een zorgeloos bouwproces.

Samen aan de slag?

Maak direct een afspraak!

Wij weten dat de persoonlijke klik belangrijk is, daarom maken wij graag eerst eens kennis!
1
Even kennismaken
We willen jou graag leren kennen. Een persoonlijke klik vinden we erg belangrijk.
2
Wensen afstemmen
In een vrijblijvend intakegesprek bespreken wij je wensen en dromen, wij luisteren en stellen vragen.
3
Offerte en haalbaarheidstoets
Wij maken een duidelijk offerte voor je. Dankzij een haalbaarheidstoets vertellen wij je exact wat jouw mogelijkheden zijn.

Misschien ook interessant

Bekijk alle projecten
DVS ’33 Ermelo
Twee vrijstaande woningen Elspeet