Wat hebben we gedaan:

  • Definitief ontwerp
  • Prijs- en contractvorming
  • Voorontwerp

Eigentijdse woning

Buurtschap Horst
Aan het lint door buurtschap ‘Horst’ in het buitengebied van Ermelo, hebben we deze eigentijdse woning ontworpen. In deze buurt komen veel verschillende verschijningsvormen voor. De veel voorkomende vorm is grofweg één woonlaag met een kap.

Concept
Het ontwerp bestaat uit een rechthoekig hoofdvolume met een asymmetrische kapvorm met een vergunningsvrije glazen tuinkamer met haard. De basis vormt een lichte houten hoofddraagconstructie voor zowel de verdiepingsvloer, buitenwanden en kap.

Materiaal
De materialen hebben een ranke, frisse en natuurlijke uitstraling. Zo is er gekozen voor een donkere, harde, plintsteen met ‘wasserstrich’ structuur. Dit levert een gladder oppervlak van de steen op, zodat deze minder vatbaar zullen zijn voor (groene) aanslag. De wandafwerking is in hoofdlijnen uitgevoerd in licht stucwerk met houten gevelvlakken ertussen met verticale verdeling. Op de hoeken van de overgangen is een houten spantconstructie zichtbaar met een onbehandelde en ruwe oppervlakte. De keramische dakpannen zijn robuust en met een genuanceerde afwerking, met een antraciete kleur. Op het zuid dakvlak bevinden zich de pv-panelen.

Installaties

Op de begane grond bevinden zich de leefruimtes als de gemeenschappelijke woonkamer en keuken, kantoor, maar tevens de bijkeuken en techniekruimte. De woning is uitgerust met een lucht-water-warmtepomp en een automatisch mechanische ventilatiesysteem, wat de woning, samen met de pv-panelen, nagenoeg energieneutraal maakt.

Feiten en cijfers:

  • Oppervlakte: 210 m2 BVO
  • Inhoud: ca. 475m3 (inclusief tuinkamer)
  • 8 pv-panelen

Medewerker aan het woord

Gerelateerde Projecten