Ga naar inhoud
Veluwse Architecten
vrijstaande woningen

Eigentijdse woning in buurtschap Horst

Buurtschap Horst

Aan het lint door buurtschap ‘Horst’ in het buitengebied van Ermelo, hebben we deze eigentijdse woning ontworpen. De doorgaande weg waaraan de woning gesitueerd is, kent een verscheidenheid aan bouwstijlen voor. Kenmerkend voor het buitengebied is een woning met één bouwlaag met dominante kapvorm.

Concept

Het ontwerp heeft een rechthoekige plattegrond en een asymmetrische kapvorm met in het oog springende overstekken.  Hierdoor wordt het belang van de kap benadrukt. Bijkomend voordeel is dat de overstek als luifel dient bij de voordeur en als terrasoverkapping aan de achterzijde. Door de zijgevels te verlengen ontstaat een afscheiding vanaf het terras. Vanwege de noord/zuid oriëntatie is ervoor gekozen de leefruimtes zoveel mogelijk aan de zuidzijde te positioneren. 

Materiaal

De materialen hebben een frisse en natuurlijke uitstraling. De wandafwerking is in overwegend uitgevoerd in wit stucwerk gecombineerd met houten gevelvlakken. Als plint is er gekozen voor een donkere steen met ‘wasserstrich’ afwerking. Door de smalle plankbreedte van de verticale gevelbekleding ontstaat een eigentijds beeld. De houten constructie, waar de overstekken op rusten, is in dezelfde kleur behandeld als de gevelbekleding.  De keramische dakpannen zijn klassiek van vorm, wat het landelijke karakter van de woning versterkt.

Installaties

Op de begane grond bevinden zich de leefruimtes zoals de gemeenschappelijke woonkamer en keuken, kantoor, maar tevens de bijkeuken en techniekruimte. De woning is uitgerust met een lucht-water-warmtepomp en een automatisch mechanische ventilatiesysteem wat de woning, samen met de pv-panelen, nagenoeg energieneutraal maakt.

 

Samen aan de slag?

Maak direct een afspraak!

Wij weten dat de persoonlijke klik belangrijk is, daarom maken wij graag eerst eens kennis!

Misschien ook interessant

Bekijk alle projecten
Functieverandering Paleisweg Ermelo
Landelijke woning aan de Ermelose hei