Ga naar inhoud
Veluwse Architecten
appartementen, bedrijfspanden

Stationstraat Ermelo

Locatie

Het oude winkelpand staat in het centrum van Ermelo, aan de rand van het Raadhuisplein. Hoewel het hier ging om een pand van ruim een eeuw oud, was er in die staat niet veel meer van de oorspronkelijk charme over. De gevel was gestuukt en de oorspronkelijke kozijnen hadden plaats gemaakt voor een grote glaspui. Daarnaast was de staat van onderhoud zeer bedenkelijk. Hierom is besloten om het gebouw geheel te vernieuwen.

Historiserende detaillering bepaald het karakter

Met de vernieuwing is de kans aangegrepen om de voorgevel een meer voornaam karakter te geven en daarmee een meer prominente uitstraling vanaf het plein. De uitstraling van het pand is mede te danken aan de zorgvuldige toegepaste historiserende detaillering.

Functie als winkel en appartementen

De functie op de begane grond blijft winkel. Op de verdieping zijn vier appartementen gerealiseerd. Twee aan de voorzijde en twee aan de achterzijde. De appartementen aan de achterzijde hebben een versobering in detaillering gekregen, als contrast met de rijk gedetailleerde gevel aan de Stationsstraat.

De gemĂȘleerde gevelsteen zorgt voor een subtiele overgang tussen het gestuukte buurpand aan de linkerkant en de klassieke gevel van de boekwinkel aan de rechterkant.

Architect en mede eigenaar

Bertho Verhoef

‘Elk ontwerp is het resultaat van een zorgvuldige samenwerking tussen dromen, locatie en duurzame architectuur‘
BIM- modelleur en bouwkundige

Alfons Koerhuis

‘Het opzetten en uitwerken van bouwkundig tekenwerk is en blijft het mooiste van het vak‘
Dit hebben we gedaan
Architectonisch ontwerp

Onze veelzijdige en creatieve architectuurstijl levert maatwerk, verrassende en unieke ontwerpen op. Of het nu gaat om kleine of gedetailleerde ontwerpopdrachten, wij streven altijd naar het beste ontwerp dat perfect past bij jou en de omgeving.

Vergunningen

Onze expertise omvat het bijhouden van actuele wijzigingen in wet- en regelgeving. Door middel van gedetailleerde berekeningen en tekeningen zorgen wij ervoor dat jouw ontwerp volledig voldoet aan de eisen om een omgevingsvergunning aan te vragen.

Technisch ontwerp

Ons technisch ontwerp tilt jouw project naar een hoger niveau. Met aandacht voor detail werken we het ontwerp uit tot een hoog detailniveau, zodat het klaar is voor de stap naar de aannemer/uitvoering. Je kan erop vertrouwen dat ons ontwerp wordt gerespecteerd.

Misschien ook interessant

Bekijk alle projecten
Nieuwe entree apotheek Greidanus
Twee vrijstaande woningen Elspeet