Ga naar inhoud
Veluwse Architecten
15 april , 2024

Nieuwbouw villa in Speuld

De kracht van samenwerking

Veluwse Architecten heeft in nauwe samenwerking met Jeroen de Nijs BNI een moderne draai gegeven aan een traditionele landelijke bouwstijl. Door ieder aspect van een traditioneel boerenerf een andere invulling te geven, is een sfeer gecreĆ«erd die herkenbaar is maar toch origineel. 

Aanvraag omgevingsvergunning

Mede door de samenwerking zijn wij tot een resultaat gekomen waar we trots op zijn. Voor deze ontwikkeling is afgelopen week de vergunning ingediend bij de gemeente Ermelo. 

Uitstraling

De materiaalkeuzes voor de hoofdwoning bestaan uit riet en baksteen, met een hoofdraagconstructie van staal. Door de constructieonderdelen af te werken met eiken ontstaat een robuuste uitstraling. De kleur baksteen is een mix van de kleurtonen die vloeien uit het riet en hout. Door het toepassen van staal wordt het realiseren van een hoge vide mogelijk. De achtergevel bestaat volledig uit glas waardoor er op iedere verdieping zicht is op het achterliggende weidse landschap. 

Het bijgebouw bestaat uit houten gevelbekleding met een zogenaamd board & batten profiel. Detaillering is zo sober mogelijk uitgevoerd. De goot wordt in het dak verwerkt en de kozijnen zijn zoveel mogelijk verborgen achter de gevelbekleding. Zo komt de vorm van het gebouw en de gevelbekleding maximaal tot zijn recht.