Wat hebben we gedaan:

  • Bestemmingsplan
  • Haalbaarheidsstudie
  • Ontwerp&Vormgeving

KASTANJEHOEK
NUNSPEET

24 woonstudio’s

De woonstudio’s nabij het centrum van Nunspeet zijn gericht op kleinere huishoudens, voor zowel ouderen en jongeren.

Locatie
Het betreft hier een kleinschalige inbreidingslocatie, nabij het centrum van Nunspeet. Deze ontwikkeling kan gezien worden als een positieve aanzet voor verdere ontwikkelingen in dit gebied. Op het perceel staat een beeldbepalende paardenkastanje. Het behoud van deze boom is een van de belangrijkste uitgangspunten voor de stedenbouwkundige opzet geweest.

De details
De woonstudio’s zijn gericht op kleinere huishoudens, voor zowel ouderen en jongeren. Met name voor jongeren is er al geruime tijd vraag naar wooneenheden voor één- en tweepersoonshuishoudens in het goedkope(re) segment. Jongeren staan lang ingeschreven voordat zij een huurwoning krijgen toegewezen. Hierdoor is de vraag naar woningen aan de onderkant van de huurmarkt groter dan het aanbod. Tussen de twee gebouwen is de entree gepositioneerd in een glazen tussenlid.

Uitstraling
Doordat de gebouwen elkaar net niet raken ontstaat hier een strook van licht. De friswitte kozijnen, ultradunne balkons met glazen balustrades en elegante overstekken accentueren het monumentale karakter van de plek én het gebouw.

Feiten en cijfers:

  • 4 wooneenheden/clusters verdeeld in 24 onzelfstandige wooneenheden
  • twee verspringende geschakelde woonvolumes

Medewerker aan het woord

Bertho – architect

'De vormgeving van het gebouw is in hoofdlijnen klassiek te noemen.'

De metselwerkdetaillering is zorgvuldig uitgedacht en brengt spanning in de gevels van de twee gebouwen.

Gerelateerde Projecten