Wat hebben we gedaan:

  • Bouwbegeleiding
  • Haalbaarheidsstudie
  • Omgevingsvergunning
  • Ontwerp&Vormgeving

NIEUWBOUW DIERENKLINIEK

AnimalCare Harderwijk

Nieuwe kliniek AnimalCare ter vervanging van de drie vestigingen

 

Locatie
Gelegen aan een zichtlocatie op de grens van de gemeenten Harderwijk en Ermelo, is een nieuw gebouw ontworpen ter vervanging van de drie vestigingen van AnimalCare in Harderwijk, Ermelo en Putten.

Routing en indeling
De samenvoeging van de twee vestigingen van gezelschapsdieren en een van landbouwhuisdieren, elk met een eigen manier van werken, heeft geleid tot het onderzoeken van diverse mogelijkheden wat betreft indeling en routing. Er zijn een aantal bedacht en besproken om uiteindelijk tot het meest optimale en daarmee werkbare ontwerp te komen.

Uitstraling
Het uitgangspunt voor de uitstraling van het gebouw aan de buitenzijde is gekozen voor een combinatie van hout en metselwerk. Voor het metselwerk is gekozen voor een strakke strengpersteen, paars en antraciet gemĂȘleerd. Wat betreft het hout zijn verschillende houtsoorten en afwerkingsmogelijkheden onderzocht. Gekozen is voor Nobelwood met een vooraf aangebrachte afwerking  waardoor het hout gelijkmatig vergrijst. Vanaf de rotonde is de houten ronde gevel kenmerkend en in het oog springend.

Interieur
Ook aan het interieur is veel aandacht besteedt en dan in hoofdzaak de gezamenlijke wachtruimte. Hiervoor zijn balies, leestafel en zitmeubelen op maat ontworpen en gemaakt. Een goed doordacht verlichtingsplan maakt het geheel af. De opdrachtgever is bij het ontwerp nauw betrokken geweest, tot in detail, wat heeft geleidt tot een zorgvuldig en representatief ontwerp. Een ontwerp waar we met zijn allen trots op kunnen zijn.

Wil je het interview lezen wat wij met dierenarts Gerard van Eijden hebben gehouden over dit hele proces? Bekijk het hier!

Feiten en cijfers:

  • ca. 680m2 BVO
  • 450 m1 houten beams tegen de buitengevels
  • 250 m2 houten gevelbekleding
  • Onder andere twee operatiekamers

Medewerker aan het woord

Viktor – Bim-modelleur en bouwkundige

'Het neusje van de zalm is de in het oog springende ronde houten gevel met de beams.'

Veel aandacht ging uit naar de voorbereiding waardoor het leeuwendeel van de uitvoering op rolletjes is verlopen. Het neusje van de zalm is de in het oog springende ronde houten gevel met de beams in het zicht die op de rotonde van de naastgelegen Groene Zoomweg gericht is.

Gerelateerde Projecten