Wat hebben we gedaan:

  • Bestemmingsplan
  • Definitief ontwerp
  • haalbaarheid en projectdefinitie
  • Initiatief
  • Omgevingsvergunning
  • Ontwerp&Vormgeving
  • Prijs- en contractvorming
  • Technisch ontwerp
  • Uitvoering en directie
  • Voorontwerp

Buurtschap Gerven Putten

Dit plan is gelegen in de gemeente Putten in het buurtschap “Gerven” het buitengebied ten zuidwesten van het dorp Putten richting Voorthuizen. 

Gemengd gebied
Het gebied kenmerkt zich als gemengd gebied met agrarische bedrijven en andere bedrijvigheid en landelijke vrijstaande woningen op ruime percelen. Een veel voorkomende verschijningsvorm is een traditionele boerderij met voor- en achterhuis gedekt met keramische pannen.

Ontwerp
Het ontwerp bestaat uit een rechthoekig hoofdvolume met een symmetrische kapvorm en kan getypeerd worden als een landelijke schuurwoning. Bij de woning hoort een vrijstaand bijgebouw in dezelfde stijl als de woning ontworpen. De gehele woning is onderkelderd met een separate buitentrap. De basis vormt de eiken houten spantconstructie die repeterend op ieder stramien herhaald wordt. De woning wordt doorbroken door een ruime en lichte met glazen dak afgewerkte entree met een doorkijk naar het achterliggende landschap.

Materiaal
De materialen hebben een warme en natuurlijke uitstraling. Zo is er gekozen voor een donkere, harde, plintsteen met ‘wasserstrich’ structuur welke overgaat in de keerwand voor het buitenterras. De wandafwerking is in hout in verticale verdeling met een smalle profilering. Ter plaatse van de veranda, wordt het dak opgevangen door een zichtbare eiken houten spantconstructie. De vlakke keramische dakpannen zijn robuust en met een genuanceerde afwerking, met een antraciete kleur. De dakvlakken worden rondom beëindigd met een zeer verfijnde gezette aluminium lijst waarbinnen de goten weggewerkt zijn.  De afwerkingen van het bijgebouw zijn passend bij de woning maar op details vereenvoudigd zonder op kwaliteit achteruit te gaan. Op het dak van het bijgebouw bevinden zich de pv-panelen.

Installaties

Op de begane grond bevinden zich de leefruimtes als de gemeenschappelijke woonkamer en (bij)keuken, hoofdslaapkamer met en-suite badkamer, inloopkast, maar tevens de bijkeuken en separate toiletruimte. In de kelder verbinden zich de gastenkamers met bijbehorende badkamer en opslag en techniekruimten.  De woning is uitgerust met een bodem-water-warmtepomp gekoppeld aan een vloerverwarmingssysteem en een automatisch mechanische ventilatiesysteem, wat de woning, samen met de pv-panelen, nagenoeg energieneutraal maakt.

Feiten en cijfers:

  • Oppervlakte: 475 m2 BVO
  • Inhoud: ca. 1.670m3 (inclusief bijgebouw)
  • 16 pv-panelen

Medewerker aan het woord

Gerelateerde Projecten