Wat hebben we gedaan:

  • Bestemmingsplan
  • Definitief ontwerp
  • haalbaarheid en projectdefinitie
  • Omgevingsvergunning
  • Ontwerp&Vormgeving
  • Technisch ontwerp
  • Voorontwerp

Kinderdagcentrum Beertje Puk

Sloopmeters
Op de huidige locatie van het kantoor van Beertje Puk is middels een functieverandering de nieuwbouw van een kinderdagcentrum met bedrijfswoning mogelijk gemaakt. Hiervoor zijn in onbruik geraakte agrarische opstallen gesloopt.

Landschappelijke inpassing
De bebouwing is landschappelijk ingepast in de omgeving. De bestaande volwassen bomen zijn mede bepalend geweest voor de inrichting van het perceel. Hierdoor is een compacte kern van bebouwing op het perceel gecreëerd, binnen de bestaande beeldbepalende groene landschappelijke structuren. Buiten deze compacte kern worden in een groene setting, afgeschermd door halfhoge beukenhagen, de parkeerplaatsen en de ontsluiting gerealiseerd. Het perceel wordt via twee zijden ontsloten.

Kinderdagcentrum
Het gebouw dat plaats gaat bieden aan het kinderdagcentrum kent een sterke verwijzing naar een kapschuur. De gevelbekleding wordt opgetrokken uit zwart hout planken met een sterke horizontale belijning, als referentie naar oude gepotdekselde schuren. De in het oog springende hoofdconstructie bestaat uit blanke houten balken. Op de begane grond van het gebouw is ruimte voor drie groepen voor kinderen tussen de 0 en 4 jaar. De verdieping biedt ruimte aan de kantoren, kantine en overige ruimtes.

Bedrijfswoning
De bedrijfswoning bestaat uit één bouwlaag met kap. De genuanceerde steen met donkere dakpannen geven de woning een landelijke uitstraling. Door de detaillering als luiken en gootklossen wordt dit beeld nog versterkt. Het bijgebouw bij de woning is in uitstraling en materialisatie een combinatie tussen de woning en het kinderdagcentrum.

 

 

Feiten en cijfers:

  • kinderdagcentrum ca 300 m2
  • woning 750 m³

Gerelateerde Projecten